کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

60 هزار میلیارد زیان انباشته خودروسازان نتیجه روش های غلط

پرشین خودرو/ ک کارشناس صنعت خودرو معتقد است در دو سال گذشته مسئولان با اجرای روش های غلط، بازار خودرو را بهم ریختند و به مردم و صنعت فشار آوردند فشاری که امروز منجر به بیش از 60 هزار میلیارد تومان زیان انباشته و هزاران میلیارد تومان بدهی در شرکتهای خودروسازی شده است.
 

در حالی عامل اصلی مشکل بازار خودرو اتخاذ تصمیمات غلط مطرح می شود که به گفته کارشناسان راه حل مشکلات صنعت خودرو آزادسازی قیمت و رفع موانع تولید است جریانی که به نظر می رسد هیچ مسئولی جرات اعلام و اجرای آن را ندارد، در حالیکه دو شرکت بزرگ خودروسازی مجددا در آستانه ورشکستگی قرار دارند.

در همین حال عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اینکه آزادسازی قیمت نسخه اصلی مشکلات خودروسازان است با اشاره به طرح واردات خودرو و با بیان اینکه برداشت غلط از رقابتی شدن بازار، صنعت و بازار خودرو را به بیراهه می برد، تصریح کرد: واردات خودرو در این شرایط خیانت به کشور است و مسلما با ادامه این وضعیت امکان پذیر نیست و نکته مهم تر اینکه با تصویب طرح اقدام راهبردی لغو تحریم ها توسط وکلای مجلس، سال آینده به لحاظ تحریم در شرایط سخت تری قرار خواهیم گرفت.


60 هزار میلیارد زیان انباشته خودروسازان با اجرای روش غلط در بازار خودرو
به گفته امیر حسن کاکایی در دو سال گذشته مسئولان با اجرای روش های غلط، بازار خودرو را بهم ریختند و به مردم و صنعت فشار آوردند فشاری که امروز منجر به بیش از 60 هزار میلیارد تومان زیان انباشته و هزاران میلیارد تومان بدهی در شرکتهای خودروسازی شده است.

وی در ادامه با طرح این پرسش که چرا با وجود 28 خودروسازی خصوصی در کشور امروز بیشتر این شرکتها فعالیتی ندارند، گفت: پاسخ این سوال را باید در وجود نظام تعرفه ای در کشور جستجو کرد موضوعی که به رغم تصور عموم نه تنها در جهت حمایت از تولید داخل نیست بلکه صرفا از مونتاژکاری در صنعت خودرو داخل حمایت می کند.

کاکایی تاکید کرد: متاسفانه 20 درصد داخلی سازی بیشترین سودآوری اقتصادی را برای شرکتهای داخلی دارد جریانی که در این سالها موجب شده تمام شرکتهای بخش خصوصی مونتاژکار شوند چرا که تولید داخل با وجود نظام تعرفه ای برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.

به گفته این کارشناس صنعت خودرو، نظام تعرفه ای کشور دروغ بزرگی برای حمایت از تولید داخلی است چرا که در این سالها عملا توسعه ای در جهت تولید داخل که همان توسعه قطعه سازی است صورت نگرفته است و در واقع خودروسازان خصوصی تلاشی برای توسعه قطعه سازی و سرمایه گذاری در این بخش انجام ندادند.

کاکایی با اشاره به به اینکه راهکار بازار و صنعت خودرو را همه می دانند اما هیچ مسئولی شجاعت اجرای تصمیم درست را ندارد، ادامه داد: تنها راه حل مشکلات صنعت خودرو آزادسازی قیمت و رفع موانع تولید است اما با تاخیر انداختن این راهکار به نظر می رسد کسی نمی خواهد زیر بار این مسئولیت برود.
 

 
تصویب طولانی راهکار دولت و همزمانی آن با انتظارات تورمی سال آینده
وی بیان کرد : مجلس و دولت باید با همکاری هم یک برنامه را به جلو ببرند و نگران واکنش مردم نباشند و با اطمینان راهکاری که به نفع جامعه است را اجرا کنند تا بازار و صنعت خودرو سامان یابد.

این کارشناس صنعت خودرو همچنین با اشاره به اینکه طرح دولت برای جهش تولید نیز راهکار خوبی است اما متاسفانه تایید و تصویب آن طولانی شده است، تصریح کرد: با فرارسیدن روزهای پایانی سال عملا چنین طرح هایی قابلیت اجرا نخواهد داشت زیرا با راهکار قیمتی که در این طرح پیشنهاد شده و همزمانی آن با انتظارات تورمی سال آینده، شجاعت اعلام و اجرای چنین راهکاری را از مسئولان خواهد گرفت.

کاکایی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت تصویب به موقع طرح دولت، باید این راهکار به صورت کامل صورت گیرد و اگر بسته جهش تولید بصورت کامل اجرا نشود شرایط را بدتر خواهد کرد.