کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

نمونه آزمایشی تارا در تهران رویت شد

اسب بخار/ شب گذشته در پی پیام یکی از مخاطبان «اسب بخار»، مشخص شد که نمونه آزمایش فنی «ایران خودرو تارا» در محله ای در غرب تهران حاضر شده است. برای همین خبرنگار این رسانه به محدوده حضور این سدان جدید رفت و تصاویر و ویدیوهایی را از پروژه K132 تهیه کرد.

چندی پیش تصاویری از یک دستگاه تارا یا همان K132 در حال تست های فنی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر شد و حواشی زیادی را برای ایران خودرو داشت. زیرا خودرویی که تصاویرش منتشر شده بود، در بحث ظاهری نمونه ای ناقص و با خطاهای مونتاژی بسیار بود و جلوه مناسبی از سدان جدید ایران خودرو را به نمایش نمی گذاشت. در آن خودرو به جای استفاده از کاسه چراغ های استاندارد K132 و تارا، کاسه چراغ پژو ۲۰۷i بر روی آن نصب شده بود و از سویی چراغ روی درِ صندوق عقب ماکت و غیر کاربردی بود. همین موارد نیز سبب شده بود تا در هفته های گذشته ایران خودرو حواشی و نقدهای زیادی را پیرامون خود تجربه کند و جو روانی نه چندان مساعدی را برای تارا ایجاد نماید. با این حال پس از این اتفاق ها، یکی از مدیران ارشد گروه صنعتی ایران خودرو در مورد نواقص K132 آزمایش فنی این طور گفت که “برخی از قطعات ظاهری و تزئیاتی این خودرو هنوز آماده نشده و برای تسریع در فرایند اخذ مجوزها و انجام تست ها، مهندسان این شرکت مجبور به استفاده از کاسه چراغ خودرویی دیگر شده اند و با این ترفند سعی دارند تا اتلاف وقت در پروژه K132 را به حداقل ممکن برسانند”.

 
 
اولین نکته این است که گویا خودروی مشاهده شده در شب گذشته، همان خودروی پرحاشیه چند هفته قبل است. زیرا روی هر دو خودرو پلاک موقت ۲۴۸ نصب شده بود. با در نظرگیری این نکته، می توان پی برد که گفته های یکی از مدیران ارشد ایران خودرو مبنی بر تسریع در فرایند تست های تارا صحت داشته است. همچنین یکی دیگر از نکات قابل توجه، تعویض چراغ های K132 آزمایش فنی و مورد بحث است. با کمی دقت به تصاویر متوجه خواهید شد که چراغ های پژو ۲۰۷i از روی تارای آزمایش فنی باز شده و کاسه چراغ های اصلی این خودرو بر روی آن نصب شده است. همچنین چراغ روی درِ صندوق این خودرو هم دیگر از نوع تزئینی و ماکت نبوده و نسخه اصلی جایگزین نمونه قبلی شده است.

اما با وجود این نکات همچنان شاهد هستیم که ایران خودرو تارا در نسخه آزمایش فنی، با سپرهای پروتوتایپ (نمونه اولیه و غیر تجاری) در خیابان ها می چرخد و اجزایی مانند شب رنگ ها، چراغ روشنایی روز و قاب مجزای مه شکن جلو روی این خودرو نصب نیست. از سویی جلو پنجره این خودرو هم مانند سپرها، نمونه اولیه و غیر تجاری است و مانند نسخه های نهایی تزئینات کرومی و دو رنگ مشکی-نقره ای را ندارد.

 
 
روی بخش های مختلف بدنه ایران خودرو تارای آزمایش فنی، نشانه گذاری و نوشته هایی قرمز رنگ دیده می شود که نشان می دهد این خودرو با بدنه آزمایشی وارد تست های جاده ای شده و خطاهای مونتاژی اجزای بدنه آن حل نشده است. رینگ های خودروی مورد بحث هم نوعی متفاوت نسبت به نسخه تجاری سازی شده دارد و قبلا بر روی پژو ۳۰۱های مونتاژ داخل که برای تست های جاده ای به خیابان ها آمده بودند، دیده می شد. با کمی دقت به چرخ های این خودرو، متوجه خواهید شد که از تایرهای داخلی سازی شده در K132 آزمایش فنی استفاده شده و همچنین ترمزهای جلو و عقب این خودرو هم از نوع دیسکی است.

 
 
اما با وجود این نقص های ظاهری در نمونه آزمایش فنی ایران خودرو تارا یا همان K132، کابین این سدان جدید وضعیتی مشابه به نسخه های تجاری سازی شده داشت. خودروی انتخاب شده برای آزمایش های فنی تارا، جز نمونه های دنده ای است و گویا فعلا تارا اتوماتیک برای انجام تست های جاده ای به خیابان ها نیامده است. همان طور که از تصاویر کابین ایران خودرو تارا مشخص است، این خودرو به امکاناتی مانند دو کیسه هوا، نمایشگر لمسی، شیشه ها آینه های برقی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، تهویه الکتریکی و دستی، تریم داخلی پارچه ای و… مجهز است. یکی دیگر از نکاتی که از این تصاویر برداشت می شود، استفاده از طرح کلی و داشبورد پژو ۳۰۱ مونتاژی (نسخه ای که توسط PSA پیش از آغاز تحریم ها برای بازار ایران مشخص شده بود) برای ایران خودرو تارا است. البته که این طرح داشبورد شباهت زیادی هم به تریم داهلی سیتروئن C3-XR فاز ۱ دارد. همچنین رودری K132 یا همان تارا نیز نسخه ارتقا یافته رودری پژو ۳۰۱ فاز ۲ به حساب می آیند.

 
 
در مراسم معرفی K132 نیز مهندسان ایران خودرو عنوان کردند که اصول و سازه غربیلک فرمان این خودرو مشابه به پژو ۲۰۷i است و تنها تغییراتی بر روی آن اعمال شده است. حال با توجه به این تصاویر می بینیم که غربیلک فرمان تارا به سبک طرح D طراحی شده و الگویی جدید را نسبت به سایر محصولات ایران خودرو دارد. اما نکته قابل توجه، حضور نشان پژو بر روی غربیلک فرمان خودروی در حال تست و بررسی است. با کمی دقت به غربیلک فرمان شکل قالب کیسه هوای راننده این خودرو، متوجه خواهیم شد که پیش از این، از چنین طرح کیسه هوایی در سایر محصولات مونتاژی پژو در ایران استفاده نشده است. برخی پیگیری های خبرنگار اسب بخار از منابع آگاه نیز نشان می دهد که غربیلک فرمان تارا، همان نسخه ارتقا یافته غربیلک فرمان پژو ۲۰۷i است و علت حضور نشان پژو بر روی این فرمان، طراحی این قطعه برای نصب بر روی پژو ۳۰۱های تولید داخل بوده است. حال که به خاطر بازگشت تحریم ها، امکان تولید پژو ۳۰۱ در ایران وجود ندارد، به خاطر هزینه های انجام شده در بحث طراحی این قطعه و ساخت قالب ها، قرار است تا این غربیلک با نشان ایران خودرو در نمونه های تجاری تارا یا همان K132 نصب شود.

 
 
با توجه به اطلاعاتی که از گذشته منتشر شده بود، ایران خودرو تارا با داخلی سازی فراتر از ۹۰ درصد به دست مشتریان می رسد و تا به امروز تعدادی از این خودرو به صورت آزمایشی در کارخانه تهران ایران خودرو تولید شده است. تارا یا همان کی ۱۳۲ به پیشرانه ۱٫۶ لیتری EC5 مجهز است و ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه نمونه ارتقا یافته TU5 است که در حال حاضر بر روی برخی از نسخه های پایه محصولات گروه PSA نصب می شود. در تارا دنده ای جعبه دنده ۵ سرعته توان پیشرانه را به چرخ های جلوی این خودروی کلاس C می رساند و به گفته ایران خودرو، این نمونه از تارا می تواند تا شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در ۹٫۵ ثانیه ثبت کند. در کنار امکانات یاد شده در بخش فوق، نمونه دنده ای این خودرو به سامانه کنترل پایداری الکتریکی و پیشگیری از هرزگردی هم مجهز است و به این ترتیب، پروژه کی ۱۳۲ سبب می شود تا بالاخره سیستم های ESP، ESC و TCS در خودروهایی با نشان ملی دیده شوند. همچنین فرمان کمکی برقی (EPS) از ویژگی های پایه این خودرو است.

در تارا اتوماتیک جعبه دنده ۶ سرعته بر روی این سدان جدید نصب می شود و شتاب این نمونه نیز ۱۱٫۵ ثانیه اعلام شده است. علاوه بر امکانات موجود در ایران خودرو تارا دنده ای، ویژگی هایی چون استارت دکمه ای، سانروف، سنسور نور و باران، سنسور باد لاستیک، کیسه های هوای جانبی سرنشینان جلو، تریم داخلی چرم و پارچه، رینگ ۱۶ اینچی، صندلی راننده و شاگرد برقی، آینه های جانبی تاشو برقی و… در نسخه اتوماتیک آن دیده می شود.

هنوز به صورت رسمی ایران خودرو قیمت مشخصی را برای تیپ های مختلف این سدان جدید اعلام نکرده است. اما آنچه که به صورت قطعی گفته می شود، قیمت بالاتر تارا نسبت به خودروهایی مانند دنا پلاس تنفس طبیعی است.