کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

معرفی جدیدترین نسخه سطح سه خودران توسط هوندا

اسب بخار/ یکی از مهم ترین تکنولوژی های روز در صنعت خودرو به سیستم خودران در خودروها اختصاص می یابد و بزرگ ترین خودروسازان دنیا در حال توسعه این بخش در محصولات خود هستند.

در خصوص سیستم خودران یک رقابت عجیب بین خودروسازان شکل گرفته و از این بابت این رقابت عجیب است که تقریباً همه خودروسازان به صورت تمام و کمال به این تکنولوژی دست پیدا کرده اند و رقابت از این جا به بعد در خصوص نحوه عملکرد سیستم هاست. در واقع، بحث اصلی حالا قانونی بودن این سیستم هاست و این که در صورت اتفاق افتادن حادثه، چه کسی مقصر خواهد بود؟

رسیدن به سطح سوم خودران یک پیشرفت قابل توجه در صنعت خودروسازی محسوب می شود و براساس اطلاعات موجود گویا «هوندا» توانسته عملاً به این سطح از رانندگی خودران دست پیدا کند. با این تفاسیر هوندا را می توان اولین خودروسازی دانست که این سطح خودران را با اطمینان پایه بالا عرضه می کند. در بیانیه مطبوعاتی که از سوی هوندا منتشر شده است، کمپانی اعلام کرده استاندارد مورد نظر را برای سطح سه خودران از دولت ژاپن دریافت کرده است. این بدان معناست که این خودروساز می تواند سطح ۳ خودران را برای استفاده در شرایط خاص در وسائل نقلیه خود ارائه دهد. در حال حاضر، پارامترهای دقیق برای استفاده از این سیستم منتشر نشده اما قوانینی که این سیستم را تأیید کرده اند به شرح زیر است:

– این سیستم در شرایط مناسب برای استفاده، نباید هیچ تهدیدی برای ایمنی سرنشینان خودرو و دیگر خودروها داشته باشد.

– تجهیزات رانندگی خودران نباید فعال شوند مگر این که تمام شرایط محیطی برای استفاده از آن ها در مسیر فراهم باشد.

– در هنگام رانندگی خودران، پیش از این که شرایط از حالت مناسب تغییر کند، سیستم باید درباره انتقال کنترل به راننده هشدار دهد و تا زمانی که انتقال کامل کنترل میسر نشده به رانندگی ایمن ادامه دهد و اگر امکان انتقال کنترل میسر نبود سیستم باید به طور خودکار و به صورت ایمن خودرو را متوقف کند.

– سیستم خودران به طور پیوسته باید وضعیت رانندگی را بررسی کند تا وضعیت راننده در هر زمان برای سیستم مشخص باشد.

– سیستم باید از نظر سایبری ایمن باشد تا از دسترسی غیرمجاز در خودرو جلوگیری شود.


افزون بر موارد ذکرشده، یک دستگاه ضبط‌کننده باید تا ۶ ماه (یا ۲۵۰۰ بار استفاده) تمام وقایع را ثبت کند. این دستگاه باید تمام زمان هایی که رانندگی خودران فعال و غیرفعال می شود را ضبط کند و زمان هایی را که انتقال کنترل به راننده و یا برعکس انجام می شود را ثبت کند. خودروهایی که به این سیستم مجهز می شوند باید از استیکر خاصی استفاده کنند تا مشخص شود که خودرو به سیستم خودران مجهز است.

تمام موارد ذکرشده کمی عجیب به نظر می رسد، اما این پیچیدگی یک دلیل مشخص دارد. در سطح سوم خودران شما کنترل کامل خودرو را به سیستم می سپارید و به همین دلیل باید استفاده از این سیستم پیچیدگی داشته باشد. نکته مهم دیگر در رابطه با این سیستم ها این است که سطح سوم خودران سیستم به راننده اجازه می دهد دست خود را از فرمان بردارد و حتا چشم های خود را ببندد (استراحت کند). در چنین شرایطی اما راننده باید آمادگی این را داشته باشد که در صورت هشدار، کنترل را در دست بگیرد. تعیین این که راننده چه طور به هشدار سیستم واکنش نشان می دهد و آیا سیستم می تواند در موقعیت های مختلف به خوبی وسیله را کنترل کند، خط قرمزهای قانون در مورد خودروهای خودران است و به همین دلیل است که قوانین پیچیده ای برای عرضه این خودروهای در این سطح وضع شده اند.


همان طور که گفته شد مدت زیادی است که خودروسازان به این تکنولوژی رسیده اند اما موضوع کارایی و استفاده از آن است. برای مثال، «آئودی» با پرچم دار سدان های خود، یعنی “A8″، به این سطح رسید اما با مشکلاتی قانونی برای استفاده از آن مواجه شد. «مرسدس» هم با معرفی S کلاس جدید سطح سه خودران را برای این محصول معرفی کرد که محدودیت های سرعتی و جاده ای را دارد.

با تأییدیه دولت ژاپن، هوندا قرار است در مدل Legend از این سیستم استفاده کند و باید دید آیای محدودیت های خودران نسبت به S کلاس در این خودرو کم تر است یا خیر. البته در نظر داشته باشید که فعلاً امکان استفاده از این سیستم تنها در ژاپن فراهم می شود و به زودی این سیستم را در کشورهای دیگر نخواهیم دید. این پیشرفت هوندا را می توان یکی از بزرگ ترین پیشرفت های صنعت خودرو دانست و حالا باید منتظر ماند و دید در ماه های جاری، هوندا چه ویژگی های دیگری را از این سیستم معرفی می کند.