کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

ایمنی سورن پلاس و سورن ELX چگونه است؟

اسب بخار/ پس از پیشتازی گروه خودروسازی سایپا در انتشار ویدیوی تست تصادف شاهین، امکان دسترسی عمومی به ویدیوهای تست تصادف سورن هم فراهم شده است.

آن طور که از ویدیوهای موجود بر روی وبسایت ایران خودرو مشخص است «سورن ELX» که مبنای «سورن پلاس» به حساب می آید، سال ها قبل و پس از تجهیز به دو کیسه هوا به مراکز ایمنی سنجی فرستاده شد. با توجه به نشان های موجود بر روی ویدیوی تست تصادف سورن می توان به این مسئله پی برد که این سدان ایرانی بر اساس اصول ECE آن سال ها و استانداردهای ۵۵گانه ایران در یکی از مراکز تست تصادف آسیایی حاضر شده است. البته که قطعا مرکز تست انتخاب شده برای سورن دو ایربگ در چین نبوده و اصولا خودروسازان ایرانی برای انجام تست های ایمنی و اخذ استانداردهای ECE، مراکز تست تصادف تایوانی، ژاپنی کره ای، ایتالیایی، آلمانی و اسپانیایی را انتخاب می کنند. بدیهی است که مراکز مورد نظر باید امکان ارائه اعتبارنامه ECE و ای-مارک را داشته باشند.

در حال حاضر ایران خودرو ویدیوی تست تصادف بخشی از جلوی خودرو (Frontal Offset Crash Test) و تست تصادف برخورد ۱۰۰ درصد از رو به رو (Frontal Full Impact Crash Test) بر روی وبسایت خود قرار داده است. به گفته مهندسان این خودروساز، سازه سورن با دو کیسه هوا توانسته تا سطوح ایمنی اجباری برای استاندارد ECE را اخذ کند و با توجه به اینکه سازه و ساختار ایمنی سورن ELX کاملا برابر با سورن پلاس است، این نتایج برای نمونه فیس لیفت سورن هم قابل استفاده خواهد بود و به این ترتیب، سورن پلاس هم اعتبارنامه های لازم ECE را در اختیار دارد.


در ویدیوهای منتشر شده از تست تصادف سورن ELX (که قابل انطباق برای سورن پلاس است) دیده می شود که کیسه های هوای خودرو در زمان مناسب فعال می شوند و از سویی صورت و سینه سرنشینان را در هنگام برخورد از رو به رو در بر می گیرند. همچنین با توجه به این ویدیوها، گویا عملکرد کمربندهای ایمنی سورن و همچنین ساختار صندلی ها هم منطقی و مناسب بوده است.

در بحث ویدیو تست تصادف بخشی از جلوی سورن دو ایربگ می بینیم که فشار از طریق ستون های A به سقف وارد می شود و این بخش از خودرو حالت اولیه خود را از دست می دهد. همچنین شیشه جلو شکسته می شود و تا حدی بیشترین فشارها به محدوده ستون A و پایه های آن وارد می گردد. این تست در مجموعه استانداردهای ECE با نام R94 شناخته می شود و مدت هاست که با قانون برخورد ۴۰ درصد جلوی خودرو با سرعت ۵۶ کیلومتر بر ساعت به مانع برگزار می گردد. همچنین تست ایربگ هم با توجه به قوانین جدید ECE با سرعت ۵۶ کیلومتر بر ساعت انجام می شود و خودروهای جدیدی مانند شاهین، دیگنیتی، تارا و… بر اساس این قوانین مورد بررسی قرار می گیرند.

  
لازم به ذکر است که بخش انتهایی ویدیوی تست تصادف موجود سورن (بخش باز شدن کیسه های هوا از نمای شیشه جلو) از یک ویدیوی تبلیغاتی برای محصولات ایران خودرو برداشته شده است.

مهندسان ایران خودرو تاکید کرده اند که «دنا پلاس» در بحث ایمنی فراتر از سورن ظاهر شده و با ۴ کیسه هوا توانسته تا نتایج خوبی را در ۴ تست تصادف رایج داشته باشد. این خودروساز چند سال قبل و هم زمان با عرضه دنا پلاس به بازار، تصاویر تست تصادف این خودرو را در مجله داخلی خود منتشر کرد. همچنین به گفته مدیران ارشد گروه صنعتی ایران خودرو، پروژه K132 و سدان «تارا» از نظر ایمنی بهترین محصول این خودروساز خواهد بود و بیشترین امتیازهای ایمنی را به خود اختصاص می دهد. در حال حاضر دو دستگاه ایران خودرو تارا برای انجام تست های ایمنی به اسپانیا صادر شده و گویا قرار است فرایند ایمنی سنجی این سدان جدید ایرانی در موسسه «آیدیادا» بررسی شود.