کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

بررسی پژو ۴۰۵ T16 توربوشارژ با ۲۲۰ اسب بخار قدرت

اسب بخار/ در این مطلب به بررسی یکی از مدل های خاص و کم تر شناخته شده «پژو ۴۰۵» با نام “T16” خواهیم پرداخت.

“۴۰۵ T16” را می توان به عنوان پدر خودروهای سدان اسپرت امروزی شرکت «پژو»، از جمله “۵۰۸ PSE”، دانست. سدان ۴۰۵ در نسخه استاندارد برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ توسط پژو به بازار عرضه شد. پژو ۴۰۵ بین سال های ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۷ توسط پژو در اروپا تولید شد، اما تولید آن در کشورهای مصر و ایران همچنان تا امروز ادامه دارد!


۴۰۵ که توسط «پینین فارینا» طراحی شده بود، با سری پیشرانه های XU و TU با حجم هایی بین ۱۳۶۰ تا ۱۹۹۸ سی سی وارد بازار شد. در میان نسخه های مختلف، مدل T16 کم تر شناخته شده است و جزء کمیاب ترین مدل های خانواده پژو ۴۰۵ به شمار می رود. در ابتدا به بررسی تاریخچه مختصر این خودرو می پردازیم.


تاریخچه تولید پژو ۴۰۵ T16
پس از توقف تولید پژو ۲۰۵ توربو ۱۶، ۴۰۵ T16 به عنوان جانشین این خودرو در سال ۱۹۹۳ معرفی شد. هر دو مدل ذکرشده، در اصل، نسخه خیابانی شده از خودروهای مسابقه ای (Homologation Cars) به شمار می رفتند. ۲۰۵ توربو ۱۶ در نسخه مسابقه ای به عنوان یکی از پرافتخارترین خودروهای تاریخ پژو به شمار می رود. ۲۰۵ توربو ۱۶ در سال های ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ قهرمان مسابقات رالی گروه B و در سال های ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ قهرمان رالی پاریس داکار شده بود.

در سال ۱۹۸۸، شرکت پژو جنگجوی جدید خود را برای مسابقات رالی با نام ۴۰۵ توربو ۱۶ معرفی کرد. این خودرو به صورت موتور میانی (Mid Engine) طراحی شده بود و از سیستم انتقال قدرت به تمامی چرخ ها بهره می برد. پژو ۴۰۵ توربو ۱۶ (با ۴۰۵ T16 متفاوت است) به همراه ۲۰۵ توربو ۱۶ توانستند در سال ۱۹۸۸ و ۱۹۸۹ قهرمانی مسابقات پایکس پیکس را برای تیم پژو به ارمغان آورند.


افزون بر قهرمانی در رالی داکار ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰، ترکیب این دو خودرو در مسابقات سال ۱۹۸۸ پایکس پیکس موفق به ثبت رکورد جدیدی نیز شدند. پس از کسب موفقیت های پیاپی در رقابت های رالی، شرکت پژو از نسخه خیابانی ۴۰۵ توربو ۱۶ با نام T16 رونمایی کرد. این خودرو برخلاف نمونه ۲۰۵ T16، از نظر ظاهری تغییرات گسترده ای همچون گلگیرهای عریض تر را تجربه نکرد. استفاده از رینگ های ۱۶ اینچی پنج پره آلومینیومی به جای رینگ های ۱۵ اینچی استاندارد، سپرهای عقب و جلوی جدید، رکاب های جدید و باله عقب به همراه سیستم چراغ شوی، از جمله تغییرات ظاهری پژو ۴۰۵ T16 بودند.


ویژگی های فنی پژو ۴۰۵ T16
از نسخه خیابانی T16 تنها ۱۰۴۶ دستگاه تولید شد. این مدل از پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر XU10 J4TE توربوشارژ بهره می برد. قدرت پیشرانه به ۱۹۶ اسب بخار می رسد که در حالت اوربوست، تا ۲۲۰ اسب بخار افزایش می یافت. سیستم انتقال قدرت به تمامی چرخ ها نیز از دیگر ویژگی های فنی منحصر به فرد این خودرو بود که ۵۳ درصد گشتاور را به چرخ های جلو و ۴۷ درصد را به چرخ های عقب منتقل می کرد. با این تفاسیر، سرعت گیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در ۷ ثانیه صورت می گرفت و بیشینه سرعت به ۲۳۵ کیلومتر بر ساعت می رسید.

 

پژو ۴۰۵ T16 از نظر ظاهری چه تفاوت هایی با نسخه استاندارد دارد؟

استفاده از رینگ های ۱۶ اینچی پنج پره آلومینیومی به جای رینگ های ۱۵ اینچی استاندارد، سپرهای عقب و جلوی جدید، رکاب های جدید و باله عقب به همراه سیستم چراغ شوی، از جمله تغییرات ظاهری پژو ۴۰۵ T16 بودند.
پژو ۴۰۵ T16 چه قدر قدرت دارد؟

این مدل از پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر XU10 J4TE توربوشارژ بهره می برد. قدرت پیشرانه به ۱۹۶ اسب بخار می رسد که در حالت اوربوست، تا ۲۲۰ اسب بخار افزایش می یافت.