کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

جتور X70؛ کراس اووری گران و کم فروش

اسب بخار/ به تازگی مشخص شده است که کمپانی «جتور» چین با یکی از خودروسازان ایرانی قراردادی را برای مونتاژ یک کراس اوور منعقد کرده است. البته که هنوز طرف ایرانی این قرارداد مشخص نشده و معلوم نیست که کدام خودروساز ایرانی به دنبال تولید جتور X70 رفته است.

کمپانی جتور چین در سال ۲۰۲۰ افت تولید شدیدی را نسبت به سال ۲۰۱۹ تجربه کرده است. این خودروساز در سال قبل هم آنچنان تولید بالایی را نداشته و کمتر از ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو به بازار عرضه کرده است. حال با وجود این آمار تولید و فروش ضعیف در سال ۲۰۱۹، شاهد هستیم که جتور همچنان وضعیت نامناسبی را در بحث عرضه محصولاتش تجربه می کند و در هشت ماهه نخست سال ۲۰۲۰، کمتر از ۶۰ هزار خودرو را به مرحله فروش رسانه است. یکی از نکات جالب این برند، مشارکت کمپانی چری با جتور است و با این حال می بینیم که جتور، آنچنان در بحث فروش مانند چری قوی عمل نکرده است. همچنین در بسیاری از بازارهای صادراتی چری و سایر نشان های چینی، جتور تجربه موفقی را کسب نکرده و در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی برندسازی خوبی را نداشته است.

حال مشخص نیست که در شرایط فعلی، کدام خودروساز ایرانی به دنبال تولید جتور X70 در ایران رفته است. خودرویی که در بحث فروش پرچمدار محصولات این نشان چینی است و با این حال هیچگاه در فهرست خودروهای پرفروش و یا میان رده در بحث فروش قرار نداشته است. جتور ایکس ۷۰ در برخی از ماه های سال ۲۰۲۰، فروش کمتر از دو هزار و ۵۰۰ دستگاه را داشته و در فهرست خودروهای چینی، جز بدفروش ترین ها به حساب می آید و با وجود داشتن مشخصات فنی رقابتی، نتوانسته تا از پس رقبای خود بر بیاید.

جتور X70 در تیپ های مختلف عرضه می شود و رایج ترین مدل آن نسخه X70S و یا همان X70 مدل ۲۰۲۰ است. این خودرو در اوایل عرضه با وجود داشتن امکانات و مشخصات فنی قابل قبول، مشکلاتی را پس از عرضه تجربه کرد و همین مسئله باعث شد تا از همان ابتدای ورود این کراس اوور چینی به بازارهای هدف، شکست آن تا حدی تضمین شود. X70 در میان کراس اوورهای چینی، قیمتی رقابتی دارد و بهترین نسخه آن کمتر از ۲۰ هزار دلار ارزش گذاری شده است. البته که در این بازه قیمتی، کراس اوورهای چینی و نیمه لوکس دیگری حضور دارند و به راحتی می توانند با داشتن اعتبار بیشتر، فروش مناسب تری را نسبت به جتور ایکس ۷۰ تجربه کنند.


این کراس اوور جتور در ماه های اول عرضه با مشکلات نرم افزاری سیستم صوتی و تصویری خودرو مواجه شد. همچنین نسخه های دارای جعبه دنده دو کلاچه به خاطر عدم هماهنگی کامل این سامانه انتقال قدرت با پیشرانه و همچنین به دلیل وزن به نسبت بالای خودرو، مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کردند. داغ کردن جعبه دنده، بوی سوختگی صفحه های جعبه دنده در فشارهای زیاد، استهلاک به نسبت بالای جعبه دنده و… از جمله مواردی است که در برخی رسانه های چینی منتشر شده و انتقادهایی را به سمت جتور و X70 آورده است. البته که بعدها کمپانی جتور نسخه ای جدید از X70 را معرفی کرد و جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT را بر روی آن نصب نمود.

حال با توجه به آغاز تست های فنی جتور X70 در جاده های ایران، باید منتظر باشیم و ببینیم که کدام خودروساز ایرانی مسئولیت عرضه آن را بر عهده گرفته است؟ یکی از مسائل مهم در مورد عرضه جتور X70، بحث رفع مشکلات رایج آن و تطبیق سیستم فنی آن با شرایط جاده های ایران است.