کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

دومین تلاش SSC تواتارا برای رکورد و عبور از ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت

پدال/ طی چند وقت اخیر، SSC تواتارا با ادعای ثبت رکورد سرعت جدید و سپس اعتراف به نادرست بودن فیلم‌ها، نام خود را حسابی بر سر زبان‌ها انداخت. هرچند برخی معتقدند تبلیغات به هر شکلی که باشد خوب است اما نهایتاً رکورد سرعت ۵۰۸ کیلومتر بر ساعت SSC از درجهٔ اعتبار ساقط شد. پس ‌از این ماجراها، بنیان‌گذار شرکت یعنی «جرود شلبی» در ویدئویی اعلام کرد که برای پایان دادن به شک و شبهه‌ها، دوباره با تواتارا اقدام به رکورد زنی خواهد کرد و گویا این تلاش مجدد در تاریخ ۱۲ و ۱۳ دسامبر در باندی نامعلوم در فلوریدا انجام گرفته است.

پس از تلاش اول که ظاهراً ناموفق بود، SSC برای رکورد زنی مجدد خود باید کاملاً شفاف عمل کند و به همین دلیل از چند یوتیوبر شامل «اشمی»، «رابرت میچل» و «میشا کارودین» برای حضور در محل رکورد زنی دعوت کرده است. البته به دلیل محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا، فقط میچل در محل حضور پیدا کرده است. تجربهٔ حضور وی در این رویداد به‌طور خلاصه در یک ویدئو بیان شده که در آن همه‌چیز را بی‌کم‌وکاست توضیح می‌دهد. البته فعلاً باید به گفته‌های میچل اکتفا کنیم زیرا SSC هیچ اطلاعیه‌ای در مورد تلاش دوم خود منتشر نکرده است. حال در این مطلب خلاصه‌ای از گفته‌های میچل در ویدئوی مذکور را بیان می‌کنیم.


انجام رکورد زنی برای ۱۳ دسامبر برنامه‌ریزی شده و از همان خودروی قبلی استفاده شد با این تفاوت که این بار مالک واقعی آن پشت فرمان نشسته است. به همین دلیل، روز ۱۲ دسامبر برای آشنایی و آزمایش خودرو در نظر گرفته شد زیرا مالک که ظاهراً تجربهٔ مسابقه‌ای دارد، زمان کمی را با تواتارا سپری کرده است؛ اما متأسفانه بارش شدید باران برنامه‌های روز آشنایی را به هم ریخت و بنابراین همهٔ آزمایش‌ها در همان روز ۱۳ دسامبر انجام گرفت. این کار اما سرآغاز بروز مشکلات شد زیرا آزمایش‌های متوالی با سرعت‌های بسیار بالا (تا ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت)، پیشرانه را بسیار داغ کردند. به همین دلیل، SSC بوست پیشرانه را کاهش داد و قدرت موتور کمتر شد اما این پایان مشکلات نبود.

تواتارا به تجهیزات الکترونیکی و سنسورهای مختلفی هم مجهز شده بود که سرعت، مکان و پارامترهای مختلف پیشرانه را کنترل می‌کردند. به گفتهٔ میچل، در این خودرو از پنج سیستم GPS مختلف استفاده شده تا جای هیچ سؤالی باقی نماند؛ اما همین مانیتورها و سیم‌کشی‌ها مشکل دومی را به همراه داشتند. به دلیل اینکه باید سیم‌های مختلفی به کابین وارد و از آن خارج شود، درب پیشرانه باز می‌مانَد که این منجر به جدا کردن تجهیزات نظارت بر دمای پیشرانه شد. به همین دلیل، دما بیش‌ازاندازه افزایش یافت و نهایتاً به خرابی دو شمع موتور در آخرین آزمایش روز انجامید.


به گفتهٔ میچل، این مشکل در حالی به وجود آمد که راننده کاملاً با خودرو آشنایی پیدا کرده بود. وی در آزمایش نهایی تنها با استفاده از نیمی از باند، به سرعت ۴۰۴ کیلومتر بر ساعت رسید و در آن زمان احساس کرد مشکلی در پیشرانه وجود دارد که بعداً مشخص شد دو شمع خراب شده است؛ بنابراین بله تواتارا با کاهش بوست و دو سیلندر خاموش به سرعتی بیش از ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است. از این ماجرا می‌توان نتیجه گرفت که تواتارا خودرویی فوق‌العاده سریع است و میچل هم معتقد که این ماشین می‌تواند رکورد سریع‌ترین خودروی تولیدی دنیا را ثبت کند اما اینکه آیا توانایی رسیدن به سرعتی بیش از ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت را خواهد داشت یا نه هنوز جای سؤال دارد.

گفته می‌شود تلاش سوم برای رکورد زنی هم در مرحلهٔ برنامه‌ریزی است که این یعنی حماسهٔ SSC و تواتارا همچنان ادامه دارد.