کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

آیا هزینه های تیونینگ خودرو در زمان فروش جبران می شود؟

خودرو بانک/ افزایش قیمت شدید خودرو طی دوسال اخیر باعث شده تا ارتقا خودر برای اکثر مشتریان بسیار مشکل شود. برای مثال تا سال 96 یک فرد خریدار پراید می توانست با مقداری پس انداز و صرفه جویی، بودجه مناسب برای خرید تیبا را بدست آورد یا یک خریدار پژو 405 به هرحال از توانایی خرید پارس یا دنا برخوردار بود، اما حالا اختلاف قیمت بین مدل های مختلف آنچنان زیاد شده است که دیگر عملا ارتقای خودروهای قدیمی به آسانی ممکن نیست.

این قضیه طبیعتا برای خریدارن جوان دشوار تر است. چرا که در پی افزایش قیمتها، بسیاری از افراد علاقه مند به خرید پژو 206 تیپ پنج، ناچار به خرید پژو 206 تیپ دو شده اند و حالا نیز با اختلاف چند ده میلیونی بین قیمت این دو خودرو، شانس چندانی برای تعویض تیپ 2 و خرید تیپ 5 ندارند.

در چنین شرایطی طبیعتا، بسیاری افراد علاقه مند به داشتن یک خودرو کارآمد تر، نیم نگاهی به خدمات موسسات تیونینگ می کنند تا بلکه به این ترتیب بتوانند با هزینه ای کمتر نسبت به تعویض خودرو، قابلیت های مرکب خود را افزایش دهند.


اما سوال مهم در این رابطه این است که آیا برای علاقه مندان به تیونینگ، راهی برای جبران شدن هزینه های این کار هست؟ چرا که در بسیاری موارد مشتریان ایران خودرو خود را به چشم سرمایه نگاه می کنند و در صورت جبران نشدن هزینه های تیونینگ، عملا با ضرر و زیان مواجه می شوند.

با این حال پاسخ به این سوال چندان روشن نیست، به طور معمول خودروهای تیونینگ شده و دستکاری شده در بازار دست دوم، چندان مورد اقبال قرار نمی گیرند، چرا که احساسی ناشی از آسیب دیدگی و مواجه با فشار بیش از حد را به خریداران منتقل می نمایند.

در واقع بسیاری افراد ترجیح می دهند تا به جای انتخاب یک خودرو تیونینگ شده با هزینه های اضافی، نسبت به خرید یک خودرو استاندارد و فابریک کارخانه اقدام نمایند، بنابراین می توان گفت که فروش خودروهای تیونینگ شده اساسا سخت تر است و در بسیاری موارد نیز هزینه ریالی و زمانی تغییرات انجام شده به فروشنده بر نمی گردد.

البته در خصوص قطعات افترمارکت نظیر رینگ و تایر اسپرت، قطعات اگزوز نظیر هدرز و مجموعه منبع و سنتر و ....که معمولا چندان نیز مستهلک نمیشوند، معمولا امکان فروش مجزا و بازگشت وجه پرداختی وجود دارد، اما ماجرا زمانی پیچیده می شود که کار به قطعات تقویتی درون موتور نظیر پیستون، شاتون و...برسد یا اینکه مالک تصمیم به ارتقای عملکرد خودرو با انجام تغییرات غیر قابل بازگشتی نظیر پورت و پولیش سرسیلندر را داشته باشد.



به طور معمول خریداران حاضر به پرداخت وجه اضافی برای خرید خودرویی با موتور تقویت شده نمیشوند و حتی فروشندگان نیز گاها چنین تغییراتی را به خریدار اعلام نمی کنند، چرا که بسیاری افراد ترجیح می دهند تا از خرید یک خودرو با موتور تعمیر شده (حتی به جهت تیونینگ) خودداری نمایند.

بنابراین می توان گفت که تیونینگ فنی چندان مورد استقبال خریداران واقع نمی شود اما ارتقاء سطح تجهیزات نظیر نصب دوربین و مانیتور و فعال کردن آپشن های غیر فعال و...در مورد اغلب خودروها می تواند یک مزیت رقابتی تلقی شود و باعث افزایش اقبال خریداران به یک خودرو خاص یا افزایش قیمت آن نسبت به سایر خودروهای مشابه شود.