کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه 

ابهام در تحقق جهش تولید با کمبود نقدینگی زنجیره تامین

پرشین خودرو/ به رغم وعده های دولت و خودروسازان در اصلاح قیمت و تامین نقدینگی سازندگان، این صنعت درسالی که گذشت نه تنها مغبون شده است بلکه با ادامه وضع موجود چنانچه بخواهد هم نمی تواند با دولت و خودروسازان همراهی کند و از نیمه دی ماه روند تولید قطعه سازی نزولی می شود.
 
در حالی وزیر صمت بر افزایش حداکثری تولید و عرضه خودرو و انجام به موقع تعهدات خودروسازان تاکید می کند که به گفته قطعه سازان این صنعت با وجود تلاشی که از ابتدای امسال برای افزایش تولید خودروسازان داشته تاکنون این جریان هیچ بازگشتی برای قطعه سازان نداشته است.

با این وجود رزم‌حسینی وزیر صمت که در نشست کارگروه جهش تولید صنعت خودرو در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) سخن می گفت کاهش التهاب قیمتی در بازار و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان را از جمله دغدغه‌های اصلی وزارت صنعت اعلام کرده و از خودروسازان و ایدرو خواسته است تا با طراحی شیوه‌های بهینه انواع فروش و پیش‌فروش، در این راستا فعالیت کنند.

وی همچنین تاکید کرده است که در راستای برنامه ریزی برای ساماندهی بازار خودرو درصدد هستیم منابع مالی و نقدینگی به‌جای گردش در فضای غیرمولد واسطه‌گری به فضای تولید تزریق شود تا با افزایش تولید و عرضه بیشتر و نیز بهبود کیفی خودروها به اهداف جهش تولید نزدیک‌تر شویم.

اظهارات این روزهای وزیر صمت در حالی نشان از تلاش وزارت صمت برای رفع موانع تولید خودروسازان و قطعه سازان و دستیابی به جهش تولید دارد که به گفته یک مقام مسئول در انجمن قطعه سازان به رغم وعده های داده شده در حمایت از قطعه سازان، نه تنها هیچ کدام از وعده ها و انتظارات برآورده نشد بلکه در این مدت مشکلات دیگری پیش روی قطعه سازان گذاشته شده است.



با وضع موجود روند تولید قطعه سازان نزولی می شود
مازیار بیگلو دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو ایران، با تاکید بر اینکه قطعه سازان در سالی که گذشت مغبون شدند، اظهار داشت: صنعت قطعه سازی با همه ارادتی که به صنعت خودروسازی و تولید در کشور دارد و تلاشی که تاکنون در صف اول و مقدم فرمایشات مقام معظم رهبری و جهش تولید داشته است اما با عدم تحقق وعده ها، قطعه سازان اگر بخواهند هم دیگر نمی توانند با دولت و خودروسازان همراهی کنند و متاسفانه از نیمه ماه جاری روند نزولی تولید را خواهند داشت.

 



وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ کدام از وعده هایی که به قطعه سازان دادند برآورده نشده است، افزود: قطعه سازان تا به امروز تنها شاهد وعده وعید بودند و نه تنها تسهیلاتی دریافت نکردند بلکه تاکنون قراردادهای سه ماهه دوم و سوم آنها هم اصلاح نشده است و فقط از محل افزایش تولید تنها خود را به سیستم مالی کشور مقروض تر کردند.



وعده هایی که در مقابل افزایش تولید محقق نشد
بیگلو تاکید کرد: بر اساس وعده های خودروسازان و وزارت صمت قرار بود قطعه سازان تیراژ تولیدشان را افزایش دهند اما در مقابل قیمت خودرو آزاد، نقدینگی و منابع مالی لازم تامین و قیمت قطعه سازان به سرعت اصلاح شود که هیچ اتفاقی نیفتاد و نه تنها هیچ کدام از این وعده ها عملی نشد بلکه مشکلات دیگری پیش روی قطعه سازان گذاشته شد.

دبیر انجمن قطعه سازان مشکلات تامین مواد اولیه داخلی همچون فولاد و آلومینیوم را بخشی از مسائل این روزهای قطعه سازان دانست و گفت: با تمام این مسائل اما قطعه سازان برادری خودشان را ثابت و همت کردند و با تمام فشارهایی که در تامین نقدینگی و مواد اولیه و ارز داشتند اما تیراژ تولید را افزایش دادند و امروز که نوبت شمردن جوجه های آخر پاییز قطعه سازان است تنها باید گفت که صنعت قطعه سازی مغبون وعده ها و وعیدها شده است.

بیگلو همچنین به بسته جهش تولید وزارت صمت و تبعات تاخیر در تصویب این بسته بر جریان تولید پرداخت و خاطر نشان کرد: با گذشت سه ماه از نشست وزیر صمت با قطعه سازان و خودروسازان و تدوین راهکارهایی برای جهش تولید، همچنان بسته پیشنهادی وزارت صمت در جلسه سران قوا مورد بررسی قرار نگرفته است.



با افزایش تولید تنها حساب خودروسازان به قطعه سازان متورم تر شد
وی ادامه داد: بررسی و تصویب بسته جهش تولید در حالی در صف برنامه های سران قوا قرار دارد که قطعه سازان در سه ماه اخیر به امید وعده ها و طرح وزارت صمت تلاش زیادی در جهت افزایش تولید داشتند و موضوعی که بیشتر موجب نگرانی می شود اینکه چنانچه این وضع سه ماه دیگر ادامه یابد تکلیف قطعه سازان چه خواهد بود.

دبیر انجمن قطعه سازان در پایان با اشاره به اینکه افزایش تولید خودروسازان هیچ نتیجه و بازگشتی برای قطعه سازان نداشته است، تاکید کرد: با افزایش تولید صرفا حساب های خودروسازان به قطعه سازان متورم تر شده است و عدد مطالبات 31 هزار میلیارد تومان را هم رد کرده است ضمن اینکه حساب های قطعه سازان در شرکتهای خودروسازی هنوز به روز نشده است و وضع نقدینگی نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر شده است و تمام این موارد نشان می دهد که تمام صحبت های اخیر مسئولان و خودروسازان تنها وعده بوده و ظاهرا قرار است چنین وعده ای هم به مردم داده شود.